Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře v zelí

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, mletá paprika

Energetická hodnota celkem: 7999 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 118, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 53, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 34, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2000 kJ

Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 29.5, Sacharidy (g): 12.5, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Celé kuře naporcujeme nebo použijeme 4 stehna s kůží. Maso nasolíme, jemně opepříme. Dál potřebujeme pekáč s víkem, který můžeme dát na sporák i do trouby. Já používám z varného skla. Necháme nejprve osmahnout na kostky nakrájenou slaninu a na tuku, který pustí ještě zesklovatět nakrájenou cibuli.Jemně zasypeme hladkou moukou a zasmahneme světlou jíšku. Na tento základ rozložíme připravené maso. To zakryjeme nakrájeným zelím bez nálevu. Přikryjeme pokličkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Zhruba po 30 minutách maso vyndáme, zelí smícháme se základem, vrátíme zpět maso na zelí. Poprášíme mletou paprikou dle chuti. Dáme zpět do trouby zapéct dozlatova. Podobná verze již tu je, ale zkuste i tuhle, jak ji dělám již léta. Slyšela jsem, že někdo dává do základu i houby. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo samotné.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 02. 2015 18:22
TÁKÉ HO TAK DĚLÁM, MOC DOBRÉ
17. 02. 2015 17:27
Také mám ráda zelí :-))), i kuře může být.
17. 02. 2015 17:21
Také dělám a máme ho rádi.
17. 02. 2015 17:20
Nám tak chutná. Maso dostane příchuť zelí a pak se opeče dozlatova, není tedy dušené, má křupavou kůrčičku. Kdo chce ještě dietnější verzi, tak ji samozřejmě vynechá....
05. 02. 2015 10:11
To vypadá náramně dobře-zdravě i chutně,zelí miluju,zkusím!

Naši partneři